Rudis


Per visą gyvenimą nesu apturėjęs tiek striokio, kiek jo patyriau šiandien. Jeigu koks apsipatenkinęs labradoras dabar mane bandytų įtikinti, kad su žmogumi gyventi gera, sakyčiau: „Neskiesk! Žmogus tave gaudo, kiša į boksą, veža pas veterinarą, apipurškia visokiais vaistais, o paskui dar lenda į akis su visokiais skanukais – jokios ramybės!”
Bet apie viską nuo pradžių. Aš jau, galima sakyti, esu žvaigždė... Jeigu ne žvaigždė, tada žymus Klaipėdos veikėjas tai tikrai. Dėl manęs jau beveik dvejus metus netyla prieglaudų telefonai, man meniu kas vakarą pateikinėja ne viena šauni dama iš aplinkinių namų, į mane akmenį paleidę yra beveik visi Baltijos prospekto paaugliai. Prieš porą metų sulysęs, sumuštas, bet dar visai jaunutis atšlubčiojau į vieną kiemą. Palindau po balkonu, kur vėliau kažkas įkišo sukaltą būdelę, dar kažkas atnešė minštų paklotų ir daugelis pamainom nešė man paėsti. Šiaip ne taip žaizdos užgijo, nuo gausybės patiekalų atgavau svorį ir gal visai būčiau pripratęs prie benamio šuns likimo, jei ne tos bjaurybės žiemos. Visur šlapia, šalta. Mano kojikės trumputės – praklampoji per sniegą, sušlampi subiniuką, o paskui nėra, kur jo susišildyti. O dar kiemo vaikai sugalvoja sau pramogą – mėto į mane akmenis, o kartais ir ką nors originalesnio. Tą dar galima kažkaip iškęsti, bet kai vieną dieną pradėjau ko tai plikti, mane maitinusios tetos nusprendė, kad gana man gyventi gatvėje. Apskambino, ką tik galėjo. Nelabai kas tokį benamį nabagą nori imti. Visi bijo. „Linksmosios pėdutės“ irgi bijojo, bet mane sergantį gatvėje palikti širdis neleido. Tai sugalvojo gudrų dalyką – pirmiausiai parodyti veterinarui, įsitikinti, kad neturiu kokių ligų, kuriom galėčiau apkrėsti kitus, o tada ieškoti man vietos nakvynei. Viena teta netgi buvo pasišovusi mane priimti laikinai globai, deja, mano vizito pas gydytojus metu persigalvojo. Tai dabar glaudžiuosi viename iš „Linksmųjų pėdučių“ narvų.
Pasirodo, esu sveikas bičas. Ko man tik nedarė. Ištyrė nuo parva ir korona virusų – neigiami! Patikrino, ar neturiu poodinės erkutės – nicht! Apžiūrėjo, ar man negalėtų būti grybelis – nepanašu! Profilaktiškai vis tiek nupurškė nuo grybelio, nes atsarga gėdos nedaro, bet prikibti prie kažko nelabai turėjo. Greičiausiai, man paprasčiausia alergija nuo blusų, kurių dabar tikrai nebeturiu. Gal dar ir drėgmė bei šaltis savo padarė. Bet, iš esmės, esu sveikas šuo, tik su pliktelėjusiu užpakaliu, kuris turėtų ataugti.
Man kažkur tik treji metukai, o aš jau patyriau tiek visko, kad knygą galėčiau rašyti. Vien šiandien kiek streso man buvo. Užtat šiąnakt bus pirma naktis per dvejus metus, o gal ir per visą mano gyvenimą, kuomet galėsiu išsimiegoti šiltai, sausai ir po stogu.
____________________________________
Daugiau informacijos apie mane
+370 646 19845


Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.