Rojus (VIDEO)


VARDAS: Rojus
AMŽIUS: 2015 11 29
DYDIS: Aviganio dydžio
KITI GYVŪNAI: Geriau būtų namai be šunų ir kačių
VAIKAI: Tik su praaugusiais vaikais galiu gyventi
SKIEPYTAS
ČIPUOTAS
KASTRUOTAS

Žmonės vis kartoja: "O! Kad gyvūnai galėtų kalbėti! Kad galėtų papasakoti, paprašyti..." O mes mokame kalbėti. Ir pasakyti. Ir paprašyti mokame. Tik ne visi moka mus išklaustyti. Taip ir mano buvę savininkai nemokėjo manęs išgirsti. O gal nenorėjo. Nematė mano skausmo, kurį rodžiau ištisus metus.
Ir turbūt šuniui nedera prisiminti piktą, tai aš tada geriau savo buvusiems globėjams padėkosiu. Nes tai jų dėka, aš prieglaudoje užsibuvau ilgiau už visus kitus šunis; jų dėka aš net radęs tikrai puikią šeimininkę, turėjau grįžti atgal į prieglaudą, nes ji gyveno per daug judrioje šalyje, per daug judriame mieste ir per daug judrų gyvenimą, jų dėka, man jis buvo nepakeliamas; jų dėka aš turiu taip mažai vilčių ir vėl rasti žmogų, nes mergaitės net neįsivaizduoja, kokie turi būti tie mano namai, kad jie nekeltų streso man, o aš juose nekelčiau streso savo naujiems žmonėms. Savo buvusių savininkų dėka aš esu labiausiai sužalotas šuniukas prieglaudoje. Jie manęs nemarino badu, jie, ko gero, manęs nemušė, jie darė tai, kas tokiam jautriam, į žmogų orientuotam gyvūnui yra baisiau už bet kokį fizinį kankinimą - jie dar vaiką mane įkalino prie grandinės. Be dėmesio, be veiksmo, be švelnumo. Ilgom vienodom nesikeičiančiom dienom. Ir aš palūžau. Kai Jums sakys, kad šuo ir kariamas pripranta, netikėkit. Nepripranta. Jis pasiduoda ir palūžta.

Bet! Aš esu ir labiausiai palaužtas šuniukas prieglaudoje, ir tas, kuris padarė didžiausią pažangą per visą prieglaudos istoriją. Jei anksčiau visos būtų stvėrusios už galvos, kad, vaje, Rojus jokiu būdu negali varyt kažkur su kitais šunimis, tiktai vienas, tai dabar aš esu daugumos šuniškų gimtadienių dalyvis. Jei ankčiau paniškai bijojau visų savo kelyje pasitaikiusių laiptų, tai dabar lauko laiptais laipioju, kaip patyręs lipikas, tik su kiekvienais vidaus laiptais pirma turiu susipažinti, o tada renkuosi, lipsiu, ar ne. Aš esu šuo, kurį merginos vedžioja palaidą, nes reikia matyti, kaip aš atsišaukiu. Kai tik mane pakviečia, aš parskuodžiu griūdamas, nes kažkam manęs prireikė. Man patinka, kai žmogui manęs reikia. Nes man labai labai reikia žmogaus. Man nėra lengva susipažinti su naujai sutiktu žmogumi, bet, kai aš pamilstu, aš esu tas šuo, šalia kurio jauku, kuris visada primins, kaip tavęs pasiilgo, kuris bus pasirengęs išgirsti ir mokytis visko, ką parodysi. Taip! Aš esu daugiausiai komandų mokantis šuo (šitą įkelsiu į komentarus kaip įrodymą). Aš esu nuostabus šuo, kuriam nepasisekė dar vaikystėj būt paimtam netinkamų rankų. Dabar ieškau tų, kurios galutinai išgydys mano žaizdas.

 

 

____________________________________
Daugiau informacijos apie mane
+370 646 19845


Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.