Molli (Suomija)


VARDAS: Molli
AMŽIUS: 2016 06 23
DYDIS: Labradoro ūgio kažkur
SKIEPYTA
ČIPUOTA
STERILIZUOTA

Čia yra visiškas apsileidimas - aš prieglaudoje jau septynis mėnesius, o iki šiol neturėjau prisistatymo. Kaip steigėjos mama pasakytų, mergos, esat apšalusios! Nesugebėjo šuniui skelbimo parašyt. Bet gal taip nutiko todėl, kad jos ir aš laiką skyrėm ne prisistatymams, o mano socializacijai. Taip taip, savo šunišką socializaciją pradėjau būdama trijų su puse. Vėloka? Bet geriau vėliau, nei niekada. Dabar ir mano pasiekimai atrodo daaaaaug svarbesni :D Atlekiu pasitikti mergų, toms pilnos kelnės laimės: "Molli mane pasitiko!", "Aš jau glostau Molli.", "Molli su manim žaidė kamuoliuku." ir t.t. Tokie maži dalykai, kurie kitam šuniui yra suvokiami be atskiro mokslo, man yra pasiekimai. Per tuos septynis mėnesius aš po truputį virstu šunimi :) Smagu!
O taip yra ne todėl, kad kažkada mane kažkas skriaudė, mušė ar engė. Visai ne! Nereikia šuns mušti, kad jis bijotų žmogaus. Kartais tiesiog užtenka šuniui neparodyti pasaulio ir jis pradeda visko bijoti. Vadinasi, laikyti šunį prie grandinės arba voljere nevedžiojamą yra taip pat žiauru, kas jį mušti, nes pasėkmės lieka tos pačios. Negaliu kaltinti prieš tai mano gyvenime buvusių žmonių, nes aš gyvenau kitoje prieglaudoje, kur buvo laaabai daug šunų ir ten dirbantiems žmonėms buvo per sunku skirti mums daug dėmesio. Linksmosiose pėdutėse gyvūnų mažiau, todėl kiekvienas gauna savo asmeninį laiką. Bet tai nereiškia, kad viena prieglauda geresnė už kitą, jos tiesiog skirtingos. 
Dabar aš jau drąsi. Yra, ko mokytis, visada yra, bet mokytis galiu jau su šeimininkus. Esu tikra, kad su juo eitųsi žyyyyyymiai greičiau. Labai laukiu jo savo gyvenime ;)

____________________________________
Daugiau informacijos apie mane
+370 646 19845


Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.