Martin


VARDAS: Martin
AMŽIUS: 2018 03 01
DYDIS: Pakankamai stambus šuo, apie 30 kg
KILMĖS ŠALIS: Ispanija
SKIEPYTAS
ČIPUOTAS
KASTRUOTAS

Martin buvo vienas iš keturių šunų, dėl kurių dar praėjusių metų lapkritį sulaukėm pasimetusio skambučio iš Ispanijos. Prieglauda, su kuria bendraujame ("Caminando con ellos") yra viena iš nedaugelio prieglaudų Ispanijoje, kurios po 14 dienų nemigdo gyvūnų, ir ji, kaip kai kurios prieglaudos Lietuvoje, dalyvauja savivaldybės (ar kaip ten pas juos vadinasi) rengiamame konkurse dėl gyvūnų gaudymo savo regione. Gyvūnų nelaimei, praėjusiais metais tą konkursą laimėjo kita prieglauda, kuri gyvūnams namų ieško tik dvi savaites, paskui juos tiesiog užmigdo. Šitoje vietoje truputį stringa mūsų turima informacija, nes pakankamai seniai ją girdėjom, tai neklaidinsim, tik pasakysim, kad dėl kažkokios priežasties Martinas ir dar keli šunys iš "Caminando con ellos" turėjo būti atiduoti į naujai konkursą laimėjusią prieglaudą. Ar jie į prieglaudą atvyko jau po sprendimo, kad konkursą laimėjo kita prieglauda, ar jie buvo atvežti iš anai prieglaudai artimesnės vietovės, tikrai nepamename, bet esmė, kad prieglauda, kuri priima šunis tam, kad rastų jiems namus, buvo priversta perduoti juos ten, kur žino, kad jie gyvens tik 14 dienų. Kai mums paskambino prieglaudos savanorė praktiškai griebdamasi šiaudo, mes negalėjome nesutikti padėti, nes kiekvienos tokios situacijos metu pastatom save į jų vietą. Pasakytų dabar mums kas nors atiduot, pavyzdžiui, Lotą į kokį komunalinį ūkį... Net galvot apie tai baisu. Todėl net nedvejojom atsakyt TAIP. Mes sutarėm, kad ta savanorė pasiims šunis į savo namus, o mes vis atsiradus vietai, paimsime juos pas save. Jai tik reikėjo palaikymo pasiimti juos pas save ir garantijos, kad kažkada kažkas juos iš jos perims.
Kai sutarėm, ji praktiškai nuskrido pasakyti gerą žinią ir vos nepavėlavo - šunys jau sėdėjo autobusiuke išvažiuoti į kitą prieglaudą, bebuvo likę supildyti perdavimo dokumentus. Ji pradėjo aiškinti, kad šitie šunys rezervuoti, kad jie turi namus ir kad vis dar prieglaudoje tik todėl, nes tvarkosi dokumentus kelionei į Lietuvą. Čia buvo minučių klausimas!
Tada po kelių savaičių pas mus atvažiavo Lola, kuri labai greit rado namus, o Martinui teko labai ilgai laukti. Kitus du šunis per tą laiką paėmė šeimos iš Didžiosios Britanijos. Ir galiausiai Martinas atvažiavo pas mus, šitas fainas muchacho. Labai keista, bet klausant apie jo buvusią šeimininkę, kuri turėjo šiokių tokių problemyčių su galva, apie tai, kaip ji bendravo su šuniu, sunku patikėti, koks geras šuo jis užaugo. Iš praėjusio gyvenimo šuniui liko tik vienas keistumas - jis nelabai moka elgtis su pavadžiu. Iš pradžių jo iš vis nebuvo įmanoma vedžioti, jis čiupdavo jį draskyti, nes taip buvo pratęs žaisti su šeimininke. Tas draskymas peraugdavo į visišką galvos pametimą ir šuo galėdavo netyčia net sužeisti žmogų, laikantį pavadėlį.
Mūsų šunų elgsenos specialistė daug dirbo su juo ir dabar jis gali vaikščioti su pavadžiu kaip bet kuris šuo, tik svarbu neleisti jam imtis senų įpročių. Jei jis kada susijaudinęs nori čiupti pavadį, jį tiesiog reikia paleisti, kad nejaustų tempimo iš kitos pusės. Ir jis nurimsta. Palaipsniui šitas blogas įprotis turėtų visai dingti.
Visais kitais atvejais tai nuostabus šuo! Toks teisingas, kuris pasivaikščiojimų metu yra viskuo besidomintis, aktyvus, laimingas, linksmas šuniukas, o namie, mašinoje ar kitose uždarose patalpose - visiška ramybė. Jis gali gulėti leteną ant letenos sukėlęs tol, kol nepasikviesi jo pasivaikščioti. Ir šitas faknas šuo mano, kad pagaliau atėjo jam laikas rasti gerą šeimininką ir pagaliau pradėti laimingą gyvenimą.
 

____________________________________
Daugiau informacijos apie mane
+370 646 19845


Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.