Feniksas


Vakar viename rūsyje šalia Mažvydo alėjos kilo gaisras. Ugniagesiai gesindami tame rūsyje pamatė katiną. Jau buvo šlapias nuo jų liejamo vandens, aprūkęs visas, ūsai susiraitę, bet lyg ir labai nenukentėjęs. Perdavė jį šalia esančios kavinės vadovei, iš tos kavinės mums ir paskambino.

Mes tiesiu taikymu išvažiavom pas veterinarą, nors iš pirmo žvilgsnio jis visai gerai atrodė, tik dūminis makiažas ir pariesti ūsai. O ir kvėpavimas atrodė normalus, ir jokių žaizdų nesimatė. Nuvažiavom į kliniką, reikėjo ponulį pasverti. Atidariau boksą, jis savarankiškai išlindo - labai stabilus fainas katinas! - ir tada pamatėm, kad visur, kur jis deda leteniukę, lieka kraujo dėmės.

Vargšas! Visos letenėlės nudegusios. Matyt, paviršius, kuriuo jis vaikščiojo, taip įkaito, kad nuplikė jam letenėles. Net kūną nutvilkė tai pamačius. Toks skausmas, o jis taip vyriškai laikosi!

Dabar jam suleisti nuo skausmo vaistai, gauna antibiotikus, yra perrišamos letenėlės ir stebimas. Veterinaras taip pat patvirtino, kad deguonies kaukės jam nereikia, nes kvėpavimas geras, lyg ir jokių baisių pažeidimų, bet reikia stebėti. 

Žmonės sako, kad katinėlį matydavo su benamiu, kurio "gyvenamoje vietoje" ir kilo tas gaisras, bet dabar benamis nepripažįsta, kad čia jo katinas. O mums ir nereikia, kad pripažintų, nenorim, kad katinėliui ir vėl grėstų toks pavojus. Bet gal žmonės klysta, gal visgi šitas katinas yra kažkieno kito? Gal kas ieško savo Fenikso?

Kas galite, pasidalinkite skelbimu, gal tai padės Feniksui grįžti į namus. Ačiū!

____________________________________
Daugiau informacijos apie mane
+370 646 19845


Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.